JellyPages.com

Tuesday, June 25, 2013

Me & You : Questionaire!


25 June 2013, Tuesday *Kda dah tidur. Abah juga sudah ke alam mimpi*

      Hurmmmmmm.
     Tia lama lae, aku mau pegi SPA suda. Aku akan tinggalkan Sabah sekali lagi. Aku risau dengan abah. Abah sekarang sakit :'( . Abah bekerja keras untuk kami, tapi apa yang kami buat untuk abah? Aku dulu agak tidak suka balik rumah. Sebab asal balik selalu seja kena bebel. 
      But now as I grow up, I understand what's in their mind. Be an adult especially after being a parents are way more complicated then what we see. Oops. Later about this emotional story. Aku mau share pasal aku dengan dia lagiiii. LOL mesti kamurang boring -_- HAHA. AM I EVER CARE.
Asal aku & dia bahagia. lalalala 
       (okay, aku merapu di sini)

What about the title? Haha, aku kan mau pegi SPA 1 Julai nanti, so WE got some problem called DISTANCE. siapa WE? Aku dan Papa ler. ngehehehe. Then kami dua pun berQuestionaire lah, sambil dia baca buku memandu, aku tengok anime, kami pun berWhatsapp lah. :3

Bagi aku sesi soal jawab kami sangat lucu, tapi aku suka, dan paling penting, buat aku tambah JATUH CINTA. hehe. Sini aku letak la conversation kami. Jiwang karat nak mampuihhhhh. LOL *PERINGATAN: sedia kan baldi sebelum baca HAHAHA*

Q: Adakah hatimu akan dekat selalu dengan hatiku biarpun kita jauh?
A: Hatiku tetap bersamamu sayang

Q: Cinta mu?
A: Sedangkan hatiku tetap selalu bersama mu apatah lagi cintaku

Q: Rindu mu?
A: Rindu ku? Sudah semestinya. Sedangkan masih senegeri sengsara separuh mati, apa lagi di negeri orang?

Q: Bagaimana dengan fikiran mu?
A: Fikiran ku hanya ingin bersama mu. Keinginan seorang suami akan isterinya sentiasa disisi. *ayat ini memang LOL hehe

Q: Jiwa mu?
A: Jiwa ku akan kekosongan sekiranya dirimu tidak melayani ku

Q: Sayang mu?
A: Sayangku hanya untuk baby tercinta Ani Amani Majali *nama full lah pulok. haha


Then kami buat la conversation macam biasa. Hehe, biasa lah orang BERCINTA lah sangat. Haha, now Papa sedang buat test computer untuk ujian memandu. Cubaan seja la. Wish him GOODLUCK on this Wednesday for his computer test :3



duh. Done with this entry. No idea anymore  -_-

tata!

Monday, June 24, 2013

the Talk of LOVE



Our Talk of LOVE. Some may feel annoyed. But, this is My Life, My Story, so why should bother? (even though I wrote it here, This is my way to express my feeling. Stop judging and just read)


- I can live without you, but it will never be the same. My heart will have an empty space. That's you, that stay in my heart but have to leave without my will.

- I may found another woman in my life but i will never find someone like you. You already become a part of my life. I need you and I want you very much.

- My half heart are belongs to you my dear. My biggest fear is losing you.

- You're the best my love.
I can't do much. What I can do is to make you smile & happy as long as we are together. I don't want to make you sad, even I know that, I'm the one that always make you cry.

- I cry, because I love you so much! not because you hurt me, but I just scare if you leave me. That make my heart ache so much sayang.

-  I know that we can't be together but I will not leave you in a bad way. I'll talk to you & share with you. I don't want to leave you just like that cause you are the one i really want & I feel sad that I can't have you for my whole life

- Papa, you're all I ever wanted. Not just anyone, but YOU. You make me feel being loved, being appreciate. You always want me happy, no matter what. I want someone like you. If possible, I want YOU. ONLY YOU!

- We share the same feeling my love. I feel really being appreciate by you. I really want you to be mine and always be mine. If I have the power to make you mine forever I'll do it now.

- Papa, do you think our love story will be long-lasting? Until when? Are we will be apart?

- Yea. It will long-lasting but I don't know till when & it is the hardest thing and the worst thing to happen which is, we will be apart in order to marry other person.

I MISS HIM SO MUCH. I WISH HE's MINE 
FOREVER.



Tuesday, June 18, 2013

Titipan Cinta dari dia.


Papa, I am Sorry. :'(     

      Seriously, aku sedih bila baca segala yang dia sent dengan aku. Aku speechless. Aku sedar yang aku memang tia dapat mau sama-sama dengan dia. Aku tau apa kesudahan cerita kami. Tapi, aku masih menolak fakta yang aku memang tiada jodoh dengan dia. Aku masih mempertahankan apa yang bukan milik aku dan tidak akan pernah aku miliki. Kami dua tidak akan dapat bersama atas dasar agama. Sungguh kami tidak dapat menolak kenyataan tu. Sini aku tulis lah apa yang buat aku sangat-sangat tidak boleh lupakan dia, or tinggal kan dia walaupun sesaat dari hidup aku.

Monday, 17 June, 2133

-You sacrifice a lot of thing just to be with me
-You always with me when i need someone to talk with
-You never leave me alone
-You always thinking of me
-You cooked for me
-You even cried for me
-You always take care of me

Monday, 17 June, 2257

      Papa tau jua apa jadi ni last2, papa mau elak semua tu, papa harap benda tu tidak akan terjadi, tapi papa tiada kuasa untuk menghalang, papa tau papa akan kehilangan baby, papa akan rasa amat sengsara, sangat sengsara dan papa betul-betul maksudkan nya.
      Papa sekarang mau fikir mau sama baby, Itu ja papa punya mindset sekarang. Papa tia mau benda lain masuk, even papa tau yang papa inginkan ni tidak akan papa dapat, papa sangat sedih, sengsara & fikiran papa kacau bilau. Sebab bagi papa you are the only one I want but I can't get you & I can't keep you with me forever. 
        Papa tau akan kehilangan baby. Papa mau kasi habis sisa-sisa masa yang kita ada sebaik-baiknya. Papa tia mau bila papa kehilangan baby, yang tinggal cuma perasaan benci & marah baby terhadap papa. Papa tau papa akan buat perkara baby akan sakit hati dengan papa. Papa tau itu semua papa try mau elak & papa tia mampu. Papa sangat lemah, papa sekarang mau buat memori indah sama baby, papa mau layan & jaga baby macam papa layan & jaga seorang yang papa mau hidup bersama. Papa rasa sengsara, kenapa hubungan yang papa impikan & wanita yang papa betul-betul inginkan papa tia boleh dapat. 
       Kenapa mesti ada penghalang? Papa tau papa bukan lelaki yang cukup bagus untuk semua orang tapi papa rasa diri papa sangat dihargai oleh baby. Papa rasa happy bila baby sentiasa positif tentang papa. Baby tia pernah negatif sama papa. Papa takut baby benci papa. Itu lah perkara paling papa takut. Papa tia mau orang yang papa sangat sayang & cintai, benci papa. Papa tau segala masalah yang akan datang akan berpunca dari papa. Papa tau once papa bagi ***** peluang & papa cuba nilai dia, papa tau saat tu baby akan mula menjauh & tinggalkan papa. Papa kalau boleh mau lari dari tu kenyataan. Papa mau bawa baby hidup bersama. Biar tiada orang yang menghalang & tiada satu benda pun menghalang kita bersama. 
       Papa dapat rasa erti kebahagiaan sama baby. Kebahagiaan seorang lelaki yang sangat disayangi seperti seorang suami. Bila papa sama baby, papa rasa papa sudah berumahtangga & mempunyai seorang bini yang amat mencintai papa. Namun papa tau semua tu papa tia boleh dapat. 
       Papa sekadar lelaki biasa yang tau penghujung cerita & tia mampu mengubahnya. Papa cuma boleh lari dari dari kenyataan & hidup dalam kegembiraan sama baby untuk waktu sekarang. Papa tau benda ni tia akan kekal, itu la papa tia mau bagi ruang hati papa even ***** buat masa sekarang. Sebab papa punya hati telah jatuh kepada wanita yang papa gelar baby & wanita yang amat cintai papa & sayangi papa selama bersama. 
       Ani, I really love you with all of my heart. I know that I'm the one that always hurt you. But deep in my heart, I never ever want to do it. I'm so sorry for hurting you all this time. What I really want is to be with you & only with you. I love you with all of my heart baby! Muah!! One more thing I want you to know that when the day i lose you from my life, I lose one of my greatest life I ever had & I don't know if I will meet & found a girl that can give me the same feeling & the same thing that we had together all this time.

Touching oh. Huhu, dia nangis lae bila berCalling dengan aku. Sungguh aku terharu sebab ada lelaki yang sanggup menangis pasal aku, tapi aku tia dapat kasi keluar air mata. Ada lah sikit jatuh air mata, setitis dua titis. Aku sedih berabis, tapi aku mau dia happy. So aku berusaha buat dia berhenti menangis. Papa I LOVE YOU SO MUCH.

p/s: tiada warna warni di post aku kali ne, sebab perasaan aku sekarang sangat sedih.

Monday, June 17, 2013

When the Moment became a Memory (part II)

PAPA I LOVE YOU!!

Huhu, at last, aku buat jua part II ne. Actually, aku agak busy sekarang, mana SPA, mana mw kasi settle hal kahwin kakak aku. Huhu, tapi tia pa, aku enjoy jua buat semua tu.

YEAHHHH!! LETS TALK ABOUT MR BEAR! MY PAPA!

*Bersempena dengan hari bapa Ahad, 16 Jun 2013, aku pun mahu lah mengucapkan SELAMAT HARI BAPA! buat abah aku, Encik Majali, hihi. ehh, PAPA aku pun tia bulih lupa,
                SELAMAT HARI PAPA!
    I LOVE YOU IN EVERY BEAT OF MY HEART.
Haha jiwang*

Part II ne, sebenarnya pasal AKU DAN DIA. Kisah perjalanan kerinduan aku terhadap dia. Hehe

Kami memang plan mau keluar, cuma aku ne di Tenom, dia tu di Penampang. ToT. Setiap hari aku merindui dia. Bak kata dia hari ne, 

"sedangkan sekarang pun merindui setengah mati, apatah lagi kalau tengok gambar, bulih mati kali" lebih kurang begini la ayat dia.

Hehe. Conclusion nya, kalau tia mau mati, aku mesti jua jumpa dia. Setiap malam aku berlalu dengan keEXCITEDan aku mau pergi KK untuk jumpa dia. Hehe.

ME COUNTING THE DAYS!!

9 Jun

Akhirnya aku jalan la, pergi KK dengan abah. Hm, awkward sepanjang perjalanan. -_- Aku diam seja, teda bercakap apa-apa sama abah. Cara paling senang mau escape dari mana-mana conversation adalah mendengar lagu. HAHA. kesian abah. Aku pasang lagu kuat-kuat. Aku tia tidur, sebab susah kalau driving, orang sebelah dia tidur. Nanti effect sama pemandu. *anak yang baik kan? kekeke* Sampai seja aku sana KK, nahhhh. Aku mencari papa, Hihi. Malam 9 Jun aku berlalu tanpa Skype dengan dia. :'(

10 Jun

Sepatutnya aku jalan dengan Rhen & Mercie. Tapi, dorang dua ada komitmen sendiri. Rhen kepenatan, Mercie pula busy, aku tia mau la kacau, so, aku stay seja di rumah. Petang dia tu aku kena marah, sebab tia mengCall JKNS untuk tau pasal taklimat SPA tu. Hm. Hari ne, aku tia ingat, aku ada Skype ka tidak sama papa. Tapi, aku rasa, tiada. -_- hm, merindui lagi. Calling pun, dia tidur. Apa lah boleh dilakukan. :(

11 Jun

Kegembiraan pertama. :) Aku jalan dengan Rhen. Hehe, Alaaah, part I punya cerita. Hari ne, abah balik rumah. Tinggal lah aku di KK. Tapi hari ne, aku ada skype dengan dia. Haha, maka nya kami dua mau jumpa esok nya. :3

12 Jun

Hari aku dan dia. Tidak aku dapat terangkan macam mana perasaan aku masa ne. Aku texting dengan Rhen. Aku cakap la aku nervous. Boleh-boleh dia cakap 

     "ganjil, sejak bila kw boleh nervous keluar dengan dia?".

 Hehe, penyebab aku nervous mau keluar dengan dia tu, sebab penampilan aku hari ne. Buat pertama kali nya, aku keluar dengan lelaki dengan feminin nya. Dan papa lah orang pertama tu. Hehe, sampai aku sanggup beli kasut & baju waktu aku keluar dengan Rhen kemarin.
      Aku lambat sikit waktu kami mau berjumpa sana Wawasan Plaza. First nya, bas aku lambat jalan. Second nya, aku buang masa aku, pusing-pusing Wawasan, sebab aku rasa macam ada something yang tia kena dengan penampilan aku. Last-last, aku fed up, then call dia terus. Hehe, katigok *betul ka jua ejaan sa gia* my heart meninguk dia. Kalau aku boleh peluk dia time tu, aku peluk la jua. Hahahaaa. Then kami or sebenarnya AKU seja pegi makan. Hm, mentang dia suda breakfast. Aku seja la yang makan. Kenyang sudah aku sebenarnya, tengok muka dia laaaagi bikin tambah kenyang. Dia yang bayar untuk aku. Macam menyesal tidak kasi habis. Hm.
      Satu hari kami sebenarnya berpusing di CP seja. Dua kali trip tengok wayang (PeeMak & AfterEarth), karaoke satu jam, cari kasut berjam-jam. Haha, nda bhe. Kami pusing-pusing CP sampai tia perasan di luar hujan, lunch kami jam 4. Kali kami dua ne memang ada Chemistry, ambil makanan asing-asing, bila mau makan Ehh samaaaa. Haha. But. Sekali lagi, aku tia habis makan, situ la dia cakap, 

                 "KALAU TIA ABIS TU JAN MAIN TU MAKANAN."

Haha, sempat lagi aku buat gwiyomi situ. Ngehehe. Ini pun dia yang bayar. -_- Duit aku keluar untuk bayar karaoke seja. Hehe.
     Yang bikin tida best, aku sakit kaki time kami berDating ini. Sungguh bikin aku tida anggun. Ahaha, tapi aku tida mau dia rasa bersalah, sebab kami dari tingkat 4 sampai tingkat bawah, cari kasut sama selipar dia. Kesian jua lah aku sama papa, disebabkan oleh kaki dia yang sebesar kaki NAGA, menjadikan dia sangat susah mau cari saiz kasut dia. Aku ingat ne sampai mati. HAHAHAHAA. Last-last, di tingkat bawah sekali kami jumpa kasut sama selipar dia. Hehe, sungguh aku happy untuk dia. :3.
    Benda last kami buat, tengok wayang lah, AfterEarth, tapi aku rasa, kami dua tidak pun mengambil perhatian, dua-dua kepenatan sudah. lalalala. Then hari-hari kami berakhir dengan mengambil gambar. Hehe. Last, baru kami dapat ambil gambar yang full body. Kredit to bakal abang ipar kuhhh. :) *teda gambar akan kena letak sini. :')

10 kah 11 jam kami dua sama-sama, even tiada jua benda dibuat, aku gilaaaaa hepi sama dia. Even aku sakit kaki, aku tetap happy, sebab aku dengan dia!

siap suda part II! *Papa masih menjadi MOMENT aku, belum jadi Memori lae, sebab waktu aku tulis ne, aku tengah berCALLING sama dia. Wahahaha!

P/S: 15Jun, aku jumpa dengan dia di Karamunsing secara "tidak sengaja". (menyesal aku tia pegi salam Mum dia. Tolak markah menantu LOL)

Friday, June 14, 2013

When the Moment became a Memory (part I)


         Ms. Rhen and Mr Bear (papa)

        buhuhuhuu. Post aku kali ne cakap pasal antara insan yang paling berharga dalam hidup aku. Mr Bear sama Ms Rhen. Hehe. Tia kenal Mr Bear? Aduhai yang aku cakap 
                          I LOVE HIM INFINITY

itu la. Kenal sudah? Oraitt. Part II kita cerita pasal Mr Bear OKAY? :3

How About Ms Rhen?


Ms Rhen? Beliau (yang orang atasan punya kata ganti nama hehe) adalah roommate aku waktu aku di KML. Dia stranger first yang aku kenal sana. Hehe, sudah nama roommate kan? Aku mula kenal pada dia hari Ahad, 21 Mei 2012. First impression bila aku nampak gambar dia, 
                                          "Orang Cina kah?"

aishh, lucu bila aku ingat-ingat balik. Dia dulu yang mendaftar di bilik kami di KML, bilik Bt3.29. Birthday dia sama dengan birthday classmate aku, Cindy Christoper, 6 Julai. Budak Kota Marudu. Dusun kahh Kadazan? Hehe! ahh, Aku ingat lagi waktu kami seRoommate (Nur Sharzaina Hanum & Minah Lee) , menyimbah beliau dengan air sabun waktu di bilik mandi (Asehh, skema ayat kuh!). Haha, air sabun ka? Air sejuk kali. Memang moment yang tidak dapat dilupakan. Antara hari-hari gembira kami di KML.
      
      Dia kira antara orang yang paling rapat dengan aku selain classmate aku (Evyen, Cindy, Shela, Fitt, Schena). Dalam bilik pun aku paling selalu kongsi cerita dengan dia lah. Dia antara orang yang tau pasal aku dan Mr Bear. Hehe, kenapa pasal aku dan Mr Bear tu? Itu nanti punya cerita. Aku pun ada lah jua tahu sedikit sebanyak pasal Rhen ni. Siapa dia suka, apa dia suka, apa dia tia suka, lah yang basic saja la. AT LEAST aku tau. HAHA. 

Dia suka ChunJi TeenTop, Korea, cerita Vampire, novel English, menari, takut hantu, terpengaruh dengan anime dari kawan sama sekolah dia dulu, penggila French Fries, suka 100plus juga, dulu dia tia makan Maggi sebab Maggi buat dia makin kurus, tangan dia kecikkk dan bergemuk di situ (ini yang paling aku ketawa haha, jahatnya aku), Sir dia bilang, dia orang Mongolia dan banyakkkkk lagi lah, kalau mau list di sini memang tida mencukupi. Hahahaha.
     
     Dia pun adalah orang terakhir yang aku jumpa (roommate lah), dia roommate first aku jumpa, dia jua lah yang last aku jumpa. Memang sedih jua la bila kami berpisah 1 Mei lepas final exam sem 2. Then ada lah buat perancangan mau berjumpa lagi. Hihi, yaaaa, dan kami dua pun berjumpaa 11 Jun!

the Moment.
11 Jun.
     
     Aku call dia, tia kena jawab, SMS pun tia kena balas, aishh memang cekewa sudah aku masa tu, hehe. Waktu aku jalan sudah, nahh, datang SMS cakap dia baru bangun tidur, hehe, kesian pula aku dengan dia kepenatan, aku pun tia la mau dia rush, so aku biar dia ambil masa untuk dia mau bersiap. Bulih la jua 2 jam begitu aku tunggu di sana CP, sempat aku beli dua baju untuk aku date dengan Mr Bear, ngehehehe >_<. Bila dia sampai, aku jemput la dia depan CP (macam VVIP pula main jemput-jemput ni) terus straight ke McD, biasa la orang mengidam McD. Berjela-jela panjang cerita kami bila kami duduk makan-makan di McD. Biasa lah kalau perempuan kan? GOSSIPPPP~ :P
    
     Dia teman aku beli kasut and kami pergi karaoke jua. Di situ la kegilaan terserlah. Di sebabkan oleh tension yang teramat, kegilaan nya jua teramat. Tapi sayang, dia terpaksa balik awal and last-last teda hasil jua balik awal sebab last minit dia kena bawa jua pegi KK. -_- 

hahaa, some of my pic dengan dia waktu kami karaoke!

 haha! ini lah muka orang tension!
















When we both separate and walk to each others way, this is where,
                     
  when the moment became a memory.

 Aku appreciate berHABIS la bila dia teman kan aku, cause  
    SHE MADE MY DAY BECAME AWESOME!
(ahaha apa kena BI aku? OME!) bila say goodbye dengan dia pun, sedih jua la, sebab kemungkinan besar kami tidak akan berjumpa lagi ToT huhu. Biasa lah, adat kehidupan, setiap pertemuan pasti ada perpisahan. So, lepas ni, pasti lah aku akan rindu dia. :') 

      "Aku doa kan lah dia supaya dia bahagia
                           selalu. 
           -kenyataan ini di padam atas permintaan empunya diri-
                              HIHI cinta itu BUTAAAA."

dah. Mau berhenti dahulu, NEXT is the PART II :D






Monday, June 10, 2013

The One I'm in LOVE with~

Story about HIM ^_^ (dedicated to Mr Bear)


Story aku kali ne pasal MyBebear. (malas mw berENGLISH sbb dah hbs study~ haha).
 Okayy~ START!
       Dia, Mr Bear (atau senang aku panggil papa la) lahir 27 Januari 1994. alaa sama macam aku la, cuma dia tua sikit berapa bulan. Kami dua kenal waktu kami sama-sama study di KML. Mula-mula tu aku tidak la rapat dengan dia, menyampahlah (boleh dikatakan macam tu) disebabkan oleh perangai dia dengan kawan satu kelas dia yang suka buat bising waktu kuliah. Senyum sorang-sorang bila aku ingat balik moment kami waktu di KML.

                Aku di kelas jenis yang bising jugak, cuma bising di kalangan kawan sekelas seja laa. Aku betul-betul kenal dengan dia waktu aku minta movie dengan dia. 
Waktu tu exam lagi. Final Sem 1. :3
  
              skip cerita ni sebab aku dengan dia tak kawan

Yang aku mau cerita ni pasal sekarang :D hehehe. Dinyatakan satu fakta di sini.
                
                  SAYA SAYANG PAPA!

Dia adalah orang yang saaaaaaaaaaaaangat caring! Kadang-kadang aku risau yang aku  ni menyusahkan dia ka apa. Aku tia suka sebenarnya menyusahkan orang, lagi-lagi dia.
Pernah dulu dia bagi aku RM30 sap aku masa tu teda duit yang berabis tiada. :"(
Malu sebenarnya bila dia bagi aku duit. (tengok betapa aku menyusahkan dia huhu) so aku balas apa yang dia buat dengan aku dengan bagi dia hadiah birthday!! Yeay!! 

First time aku celebrate birthday orang macam tu, untuk budak lelaki la. Kalau perempuan banyak kaliii suda, hehe. and sampai sekarang aku masih lagi terhutang budi dengan dia, sebab duit yang dia bagi tu dah jadi darah daging aku. Kalau la dia teda bagi duit dia dengan aku, rasanya kebuluran la aku sanaaa KML. -_- and aku masih hidup sampai sekarang! HAHA! (okay ini tidak lucu)

       Actually, aku masih dengan dia sampai sekarang. Bukan in term of IN RELATIONSHIP WITH mungkin kami kawan. Tapi bukan juga. Haha, urang bilang ITS COMPLICATED. :P hehe. tapi satu perkara yang pasti. 
                                 
               I LOVE HIM INFINITY!
 Lalalalaaa~ mau tinguk gambar dia? aha! Sorry tida bulihhh, teda permission dari tuan empunya badan :') tida pa la. Huhu.

.DONE WITH THIS ENTRY.